top of page

ЗА НАС

Се наоѓате на веб страницата на компанијата „Јуниор акумулатори“ од Куманово, која е единствен и со тоа екслузивен дистрибутер на италијанскиот бренд на акумулатори „FIAMM“ во Македонија. Компанијата располага со дистрибутивна мрежа која ги опфаќа речиси сите градови во Македонија и 20+ сервисери кои вршат сервисирање и монтажа на FIAMM акумулаторите во секоe време.

 

FIAMM Енергетска технологија S.p.A.
FIAMM Energy Technology е мултинационална компанија која работи во производството и дистрибуцијата на акумулатори за складирање на енергија за возила и индустриски апликации воспоставени по одвојувањето на деловната единица за автомобилска и индустриска оловна батерија од FIAMM групата.

 

Во февруари 2017 година, FIAMM Energy Technology официјално стана дел од Hitachi Group. За да ги задоволи потребите на нашите клиенти, FIAMM Energy Technology има околу 20 продажни и технички канцеларии и широко распространета мрежа на увозници и дистрибутери. Работи со 1.000 вработени. Fiamm Energy Technology се состои од два дела: решенија за мобилност и решенија за резерви на енергија.

FIAMM – Mоќни решенија за мобилност
Повеќе од 70 години, FIAMM е водечки бренд кој поддржува возачи, со своето италијанско производство на стартерски батерии за автомобили, мотоцикли и комерцијални возила наменети за главните производители на автомобили и за пазарот на резервни делови. Повеќе од 2.000 гаражи, работилници за автомобили и дистрибутери на резервни делови се потпираат на производите на FIAMM секојдневно низ цела Италија. Ние им служиме на повеќе од 2.000 клиенти ширум светот.

FIAMM Mobility Power Solutions е наменета за секој кој сака да ја задоволи потребата од складирање на енергија со партнерот ориентиран кон иднината, поддржан од повеќе од 70 години искуство, без разлика дали тие се членови на автомобилскиот дистрибутивен синџир или големите производители на автомобили. Сакаме да ги задоволиме постоечките и новите потреби за апликација: од самиот почеток до комплексни решенија за се повеќе и повеќе одржлива мобилност. FIAMM Mobility Power Solutions брои повеќе од 600 вработени, 10 канцеларии за продажба, 2 индустриски постројки кои произведуваат 7,5 милиони батерии и служат повеќе од 2000 клиенти ширум светот. 4.900.000 тони CO2 се заштедени од 2010 година благодарение на батериите Start & Stop.

Квалитет дизајниран во Италија
Производството на автомобилски батерии се наоѓа во Италија во производните локации на Avezzano (AQ) и Veronella (VR). Вториот погон, изграден во 1999 година, е опремен со најмодерни технологии и може да се пофали со бројни сертификати: има производствен капацитет меѓу највисоките во Европа, со обработката на суровини од 280 илјади кг / ден, 2 милиони плочки дневно и 7 посветени линии. Системот за квалитет FIAMM е сертифициран со ISO 9001: 2008, ISO / TS 16949: 2009.

 

Клиенти на FIAMM
CITROËN, FERRARI, FIAT, IVECO, JAGUAR, MASERATI, MERCEDES-BENZ, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, TOYOTA, VOLVO.

FIAMM е снабдувач на батерии за оригинална опрема за некои од најзначајните производители на автомобили, и е меѓу лидерите во резервни делови, каде што дистрибутерите, дилерите на резервни делови и монтери секојдневно ги избираат нашите производи.

novoo.png
1200px-FIAMM_-_Logo.svg.png
bottom of page